30 tahun persahabatan bermula di meja berita, rakan seperjuangan arwah dedahkan sesuatu

Sudah semestinya ramai yang terkejut dengan kehilangan penyampai berita popular Radio Televisyen Malaysia (RTM), Farit Ismeth Emir, yang cukup dikenali karismanya sebagai personaliti TV.

Turut terkesan dengan pemergiannya, rakan seperjuangan arwah, penyampai berita RTM, Datuk Harjit Singh Hullon ketika ditemu bual meluahkan rasa terkilan dan sedih kehilangan seorang sahabat yang cukup rapat dengannya.

30 tahun kami kenal

Perkenalan yang bermula di meja berita RTM, telah melahirkan persahabatan selama 30 tahun, dan sejak daripada itulah mereka menjadi teman rapat yang saling berkongsi suka dan duka.

Terkejut Farit beritahu dia sakit

Jelas Datuk Harjit, beliau terkejut apabila Allahyarham memaklumkan kepadanya mengenai masalah kesihatannya kira-kira setahun yang lalu.

“Saya pun terkejut, dia beritahu dia ada masalah kesihatan…”

Saya kehilangan teman rapat

Dalam nada sebak, Datuk Harjit bagaikan tidak mampu menggambarkan perasaan sedih yang telah kehilangan seorang sahabat yang amat dekat dengannya.

“Saya tak boleh nak kata apa, bagaimana perasaan saya bila kita hilang seseorang yang rapat dengan kita. Banyak perkara kami kongsi bersama…”

Menurut beliau, permergian Allahyarham Farit Ismeth Emir disifatkan sebagai satu kehilangan besar dalam dunia penyiaran berita tanah air.

Sumber : Berita RTM

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*